Hmmm sedap rasanya ikan terubuk ini..jika anda ingin merasa cubalah resepi ini dibawah.
 Selamat mencuba! 
Bahan-bahan:
 2 ekor ikan terubuk - dibersihkan
 Garam 
 Serbuk kunyit secukupnya
 Cara Membuat:
- Potong ikan menjadi dua serta digaul garam kunyit.
 - Panaskan grill pan atau kuali leper serta masukkan minyak secukupnya dalam 2-3 sudu besar minyak masak supaya ikan tidak melekat pada pemukaan kuali.
 - Guna api sederhana besar supaya ikan masak dengan sekata.
 - Buka tutup periuk dan terbalikkan ikan.
 - Jika sudah masak, ikan bolehlah diangkat.
 
  AIR ASAM KERISIK
  Bahan-bahan:
  4-5 Cili merah (Boleh dicampur cili api jika anda suka pedas)
  1 biji bawang besar
  Sedikit Air asam jawa 
  Sedikit belacan bakar 
  Kerisik secukupnya
  Garam dan Gula 
  Cara Membuat:
- Cili merah dipotong nipis-nipis kemudian masukkan dalam mangkuk.
 - Bawang merah dimayang nipis, masukkan ke dalam bekas berisi cili merah.
 - Masukkan kerisik dan belacan secukup rasa ke dalam mangkuk tadi.
 - Ramas asam jawa dengan air masak secukupnya dan tuang sedikit demi sedikit ke dalam mangkuk.
 - Kemudian masukkan gula, garam dan gaul semua bahan sehingga sebati.
 
Anda dibenarkan ambil apa sahaja kandungan dalam blog ini.Happy blogging.
Kredit-mingguanwanita