-->

Resepi Muruku Yang Sedap Dan Rangup Cara Mudah

 
Resepi Muruku Yang Sedap Dan Rangup Cara Mudah

Resepi Muruku Yang Sedap Dan Rangup Cara Mudah


BAHAN-BAHAN


  • 250gm Marjerin - cairkan dan sejukkan
  • 1 bungkus @ 500g Tepung Kacang kuda
  • 2 bungkus @  500g + 500g Tepung pulut
  • 2 biji Telur
  • 30gm Jemuju/lemuju - disangai dulu dan kisar halus
  • 3 sudu besar Serbuk cili (BABAS)
  • 5 sudu besar Gula halus
  • 1 1/2 sudu besar Garam halus (membumbung)
  • 1 paket Udang geragau - basuh, keringkan dan kisar halus
  • 800gm Air
  • 1 sudu besar bijan putih (opt)
  • Daun kari secukupnya

CARA MEMBUAT MURUKU SEDAP


  1. Satukan bahan2 kering dan gaulkan hingga sebati.
  2. Masukkan telur, marjerin dan air. Gaulkan lagi hingga menjadi doh yang lembut.
  3. Panaskan minyak dan masukkan doh kedalam acuan dan terus tekan ke dalam kuali yang telah panas.
  4. Gorengkan dengan penuh hingga kekuningan. Setelah muruku hampir garing, taburkan daun kari dan  goreng hingga muruku betul2 masak dan garing.
  5. Angkat dan toskan bekas yang telah dialas kitchen towel.
  6. Biarkan sejuk sebentar dan simpan ke dalam bekas kedap udara.
SELAMAT MENCUBA
Bagi mereka yang inginkan kelainan dalam kesedapan muruku ini dan boleh mencuba 3 resepi muruku sedap dan murah di bawah ini :-

  • Muruku Letup
  • Muruku Green Peas
  • Muruku Power
------------------

BACA JUGA : Cara Paling Cepat nak Kurus...
Berkesan Buang Lemak Degil & Berat Badan Turun cepat
Berkesan Sepantas 7 Hari sesuai untuk wanita & Lelaki
KETAHUI LEBIH LANJUT KLIK >> SINI <<

------------------


Artikel
Terkini
Visit: Wansite

NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
 

Sila masukan email anda dibawah kemudian tekan hantar