-->

Resepi puding laici

Resepi puding laici- 



Bahan-bahan: (8 mangkuk)
  • 6 g serbuk agar-agar 
  • 1 Liter atau 4 cawan air
  • 1 cawan gula
  • 1 tin laici (diasingkan buah dan airnya)
  • 1/2 tin susu cair

Cara menyediakan:

  1. Masukkan air dan serbuk agar-agar ke dalam periuk dan masak sehingga mendidih.
  2. Kemudian masukkan gula dan biarkan ia mendidih sekali lagi.
  3. Matikan api dan masukkan air laici dan susu cair. Kacau sebati.
  4. Tuangkan puding ke dalam bekas.
  5. Masukkan 1-2 biji buah laici ke dalam setiap bekas. Lebihan buah laici disimpan untuk hiasan di atas puding apabila hendak dihidangkan nanti.
  6. Sejukkan di dalam fridge selama 1-2 jam.
  7. Sedia dihidangkan..
Artikel
Link Manfaat
Visit: Wansite
Kredit
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
 

Sila masukan email anda dibawah kemudian tekan hantar