Resepi puding laici-
Bahan-bahan: (8 mangkuk)
Cara menyediakan:
Visit: Wansite
Kredit
Bahan-bahan: (8 mangkuk)
- 6 g serbuk agar-agar
- 1 Liter atau 4 cawan air
- 1 cawan gula
- 1 tin laici (diasingkan buah dan airnya)
- 1/2 tin susu cair
Cara menyediakan:
- Masukkan air dan serbuk agar-agar ke dalam periuk dan masak sehingga mendidih.
- Kemudian masukkan gula dan biarkan ia mendidih sekali lagi.
- Matikan api dan masukkan air laici dan susu cair. Kacau sebati.
- Tuangkan puding ke dalam bekas.
- Masukkan 1-2 biji buah laici ke dalam setiap bekas. Lebihan buah laici disimpan untuk hiasan di atas puding apabila hendak dihidangkan nanti.
- Sejukkan di dalam fridge selama 1-2 jam.
- Sedia dihidangkan..
Kredit