Bahan-Bahannya : Bahan Pau: 250 gm tepung gandum 5 gm yis segera 20 gm shortening 1/2 sudu teh garam 1 sudu teh baking powder 40 gm gula h...
Home
/
All posts
RESEPI AYAM GORENG HOT DAN SPICY ALA KFC
Resepi Ayam Goreng Hot and Spicy - Jom buat... Bahan-bahan : √ 🐣Ayam √ Tepung jenama BESTARI √ Tepung Gandum √ Tepung Beras √ Serbuk Cili ...
Puding roti kayangan
Puding Roti Kayangan - Jom buat... Bahan Puding Roti: * 2 kotak susu coklat * 2 biji telur * 1 bungkus roti coklat kismis Bahan Sos: * 1 tin...
TIPS NAK TAHU ANAK BETIK JANTAN ATAU BETINA
TIPS NAk TAHU ANAK BETIK POKOK JANTAN ATAU POKOK BETINA - Jom ketahui... Untuk yang belum tahu. Cara saya nak semai anak betik, biji yg hita...
12 KAUM YANG TELAH DIBINASAKAN
12 KAUM YANG TELAH DIBINASAKAN - Jom ketahui Dalam Al-Quran, banyak sekali diceritakan tentang kisah-kisah umat terdahulu yang telah dibin...
GULAI IKAN KERING KELANTAN
GULAI IKAN KERING KELANTAN - Jom buat resepi ni... Bahan-bahan: * 3-4 ekor ikan kering (dibasuh) * Timun (dibelah kecil) * 5-6 biji cili hij...
NASI KERABU
NASI KERABU BAHAN-BAHAN UNTUK NASI 3 cawan beras biasa / basmathi, cuci dan rendam 30 minit, toskan 25 kuntum bunga telang, cuci, tos dan t...
RESIPI SAMBAL BELACAN WANGI, SEDAP & TAHAN LAMA
RESIPI SAMBAL BELACAN WANGI, SEDAP & TAHAN LAMA BAHAN-BAHAN : 6 biji limau kasturi (buang biji) 50g belacan yang telah dibakar 3 biji ci...
Kaedah Simpan Cili tahan lama hingga 8 bulan masih segar
Kaedah Simpan Cili tahan lama hingga 8 bulan masih segar Cili memang stok wajib ada di dapur kita kerana boleh kata saban hari digunakan dal...
RENDANG KERANG
RENDANG KERANG Resepi rendang kerang:- Kerang 2kilo 2biji kecik bwg merah 3 ulas bwg putih 2 inci lengkuas 2 inci kunyit hidup 5 btg serai ...